10-03-09

Joe

Joe made my day.

Ik reed in een roes. De gebruikelijke ochtendroes. Volledig op automatische piloot. Van voordeur naar kantoordeur, ik zou het blindelings kunnen doen moest er niet zo dikwijls brutaal geremd worden op de Ring.

Vanmorgen, net zoals elke morgen, luisterde ik naar het nieuws op Radio 1. Naast de aangekondigde kroniek van de val van Reynders en de dikker wordende buik van Kim Gevaert (Djeke, duuuuuude!) hadden ze het ook over Joe Biden die naar de Nato kwam. Wel 450 veiligheidsmensen waren op de been gebracht.

Ik reed door, absorbeerde de informatie, baande me een weg in de file. Ik wrong me tussen het verkeer dat, komende uit Leuven, de Ring probeert op te rijden. Zoals gewoonlijk parkeerde ik me in de file op de uitvoegstrook richting luchthaven, om dan de lange bocht richting Evere te nemen. Ik stuurde m'n wagen op de viervaksbaan richting Brussel centrum. Almost there.

Stilstand. Heu?

Minuten gingen voorbij. Een half uur ging voorbij. De volgende nieuwsflash. Jaja, Biden ... 450 man is veel. Valt er geen leuk sportnieuwtje te vertellen?
Een helikopter circuleerde laag boven de stilstaande wagens. Toen viel me plots ook de veiligheidsmacht op. Politie te paard. De volledige Leopold III laan was afgezet. Eén grote leegte gaapte voor een massa stilstaande wagens, afgeschermd door het leger van een ministaat, ongrijpbaar als een vent voor Phaedra Hoste. Langs de laan stonden honderden agenten geposteerd. Op het dak van de Nato-gebouwen patrouilleerden militairen met automatische geweren. Met hun verrekijkers speurden ze de grijze Everse skyline af naar onheil. Ik maakte me op voor spektakel.

En spektakel kreeg ik. In nauwelijks een minuut bewoog een kolonne Cadillacs en gepantserde busjes zich van Bordet tot aan de ingang van de Nato, vlak voor m'n neus. Jaja, ik was een gepriviligieerd toeschouwer, het was op de eerste rij dat ik stilstond. Nog een halve minuut later was er van het spektakel niets meer te zien. De dakmilitairen verdwenen, de helikopter vloog weg, MP's stoven naar hun warme kazerne. Alleen de file bleef. Twintig minuten later was ik op kantoor, toch zeker 500 meter verder.

Bedankt voor het spektakel Joe, de verkiezingsoverwinning van Obama brengt alleen maar goede dingen, tot in Evere!

20:14 Gepost door MM in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.