08-06-09

The day after

Een collega uit het Luikse vroeg naar m'n reactie op de verkiezingsuitslag. Ik vertelde hem meteen dat ik niet begrijp waarom de PS in Wallonnië geen rammeling van jewelste had gekregen.

Hij trad me schoorvoetend bij, maar bekende meteen ook dat hij zijn stem aan de PS had gegeven. Waarom dan? Daar had hij niet direct een verklaring voor? Flémalle est socialiste. Tegen deze hogere vorm van logica kon ik natuurlijk niet op.

"Heb je je job of je woning of wat dan ook te danken aan een een PS mandataris?", vroeg ik een beetje treiterend? "Non, non, dat was het niet, mijn ouders hebben ook altijd socialistisch gestemd. Weet je dat André Cools uit Flémalle komt."
Hij keek me aan alsof dit de verklaring was waardoor alles duidelijk zou worden. Dat Cools al lang dood en begraven is, was geen argument. "Heeft Cools dan iets voor je ouders geregeld, dat je uit dankbaarheid op de partij blijft stemmen?" Ook niet, integendeel zelfs. Zijn moeder was vroeger onderwijzeres, en ondanks het feit dat ze zéér katholiek was, stemde ze altijd socialistisch. Op een dag moest ze een kruisbeeldje uit haar klaslokaal verwijderen, en omdat ze dat weigerde heeft inrichtende schoolmacht (socialisten, wat dacht je) haar overgeplaatst naar een andere school helemaal aan de andere kant van Flémalle.

Ik kan hier alleen maar uit besluiten dat Professor Cassiman een watje is: de PS heeft al lang toegang tot het menselijk gen dat je politieke voorkeur bepaalt. 

18:56 Gepost door MM in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Maar de keerzijde van de medaille is: Reynders wint ook niet. En daar wordt ik dan weer wél vrolijk van :-)

Gepost door: Geert S | 08-06-09

De Maddens-doctrine! Nu!

Gepost door: LucV | 10-06-09

De commentaren zijn gesloten.