09-07-09

Sweet Honey

"De koers win je in je bed", hoor ik Roger nog op tv zeggen. Daar zit ongetwijfeld veel waarheid in. Ik koers niet, ik rijd met de fiets. Da's een wereld van verschil. Voldoende slapen wil ik nog wel eens verwaarlozen, maar van het belang van een deftig ontbijt vooraleer ik op de fiets spring hoeft niemand me nog te overtuigen.

Al jaar en dag speelt zich in casa Zwino hetzelfde ritueel af. De avond voor de zondagse clubrit zet ik alles klaar voor het ontbijt: een bord, een mes en de pot Meli choco. Het brood laat ik nog een nachtje in de broodkast liggen, op zondagochtend smeer ik steevast zes boterhammen met Meli choco: langdurige energie van choco met honing.

Tijdens ons laatste clubexploot (we trokken in 4 dagen van Kapelle o/d Bos naar Malmédy, Namen, Doornik en weer naar Kapelle) toonde Bart me in de Malmédiense Colruyt de Meli honingkoeken. Dat stond niet op het officiële boodschappenlijstje, dus had ik er niet echt oog voor. Maar stillaan begon het gebaar van Bart geniale proporties aan te nemen in mijn gedachten: afzonderlijk verpakte honingkoeken, lekkerder dan mueslirepen, niet te groot en dus handig weg te stoppen in de achterzak van je koerstruitje. We laadden snel enkele pakken in het winkelkarretje.

De volgende dagen at ik niets anders dan honingwafeltjes op de fiets. Alle muesli repen en suikerwafels liet ik links liggen, een occasionele banaan keurde ik niet af. Meli honingkoeken; zonder twijfel de vondst van onze vierdaagse.

21:04 Gepost door MM in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Melikoek En één van mijn 'wapens' op de Gouden Flandrien! Vorig jaar 8 stuks, dit jaar 11!
Samen met een bidon aangelengde cola een ideaal en economisch koolhydratenpakket!

Gepost door: Marc | 25-12-09

De commentaren zijn gesloten.