07-08-09

Kristal

Aan het einde van een wielerjaar wordt de Kristallen Fiets uitgereikt. Patrick Lefevre zal dit jaar wel niet zo ontgoocheld zijn als Boonen of Devolder het sierraad niet omhoog mogen steken. De twee protagonisten zullen anders zelf wel denken dat het kleinnood enkel hen toekomt.

Het fietsjaar is nog niet gedaan, en wie weet wint Bert Roessems de Vuelta nog (wat hem meteen in pole position zou zetten voor kristal), maar ik ben in de mood om wat stoute praat te verkopen.

Jaja, iedereen denkt plots aan Jurgen Van den Broeck, en het zou me niet verwonderen mocht hij de winnaar zijn. Ik zou er zelfs heel goed mee kunnen leven.

Maar wat gedacht van de jonge snaken van Topsport Vlaanderen - Mercator? Reeds van bij de eerste februarikoersen bijten ze in de kuiten van de groten. En dat ondanks een tegenslag van formaat, Frederiek Nolf.
Youngsters als Bakelants, Hermans, Maes, Vanmarcke en De Gendt duiken om de haverklap op in uitslagen en kapen de hoofdprijs weg voor grote namen met fris en aanvallend wielrennen. Zo ook nu weer in Burgos, op een omloop die je in Vlaanderen niet vindt en niet bepaald tegen wat inderhaast overgevlogen Zimbabwanen.

2009 is een mooi jaar om wat anders te doen: geef de de Kristallen Fiets aan de voltallige ploeg van TSV-Mercator.

decoration

22:54 Gepost door MM in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Just!

Gepost door: LucV | 08-08-09

De commentaren zijn gesloten.