07-09-09

Een hele geruststelling

Wie vandaag de laatste 10 km van de Vuelta rit naar Xorret del Cati op tv volgde, zag onmetelijk afzien. Taaramae kan erover meespreken: volledig leeggereden op een zichtbaar onoverkomelijke muur. Een hele geruststelling is dat.

Valverde, Evans, Sanchez Gonzalez, Gesink, Basso en Danielson zijn de big shots in deze Vuelta. Ook zij leken bij momenten stil te staan op de waanzinnig steile stroken van de slotklim. Een hele geruststelling.

Rodriguez en Cunego heten specialisten van dit soort werk te zijn. Ze beschikken over een ultieme krachtjump waarmee ze iedereen los uit het wiel rijden op dit soort aankomsten, maar ook zij moesten al vrij snel de rol lossen. Alweer een hele geruststelling.

Elf jaar geleden won de ondertussen betreurde Jose Maria Jimenez op dezelfde helling. Een half peloton illusteren volgden in zijn zog: Heras, Virenque, García Casas, Jalabert, Olano, Escartín, Serrano, Tonkov, Zulle ... In tegenstelling tot vandaag leken zij te vliegen op identiek dezelfde helling. Een hele geruststelling dus.

 Oordeel zelf:

21:34 Gepost door MM in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Thumbs up, Zwino.

Gepost door: LucV | 08-09-09

De commentaren zijn gesloten.