16-01-10

Dooi

Een donkere periode, dat waren de voorbije twee weken.

Maar nu is de dooi ingezet. Wegen en fietspaden zijn min of meer sneeuwvrij. Ik ben zo blij als een klein kind want de fiets kan weer uit de garage.

De betrekkelijke koude deert niet, het doet goed om de wind in je gezicht te voelen. En er worden weer plannen gemaakt, want het wordt een mooie fietszomer.

Kopie van DSC03258

15:24 Gepost door MM in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-01-10

Enerveren

Ik heb me voorgenomen om me niet meer druk te maken in bepaalde zaken, om me minder te enververen. Geen nieuwjaarsresolutie of zo, ik ben er halfweg december al mee begonnen. Ik denk dat het me in staat moet stellen om innerlijk wat rustiger te worden. Da's best hoogdravend, maar ik voelde de nood al een tijdje aan.

Zo maakte ik me deze week absoluut niet druk toen Leterme zijn bocht van 180 graden aankondigde. De humor van Pensioenminister Daerden liet ik vlot over me heen gaan; dat hij me binnenkort maar eens laat zien wat hij inhoudelijk wil voorstellen.

Nog geen maand later blijkt dat ik me voor de écht belangrijke zaken toch nog laat gaan. Zo liet 2Be tijdens de live reportage van het BK Veldrijden voor beloften tot twee maal toe en telkens gedurende een dikke 5 seconden het beeld van een jonge renner zien die met zijn crossfiets over de schouder richting materiaalpost stapte. Op het beeld is duidelijk te zien dat het stuur niet meer aan het fietsframe vasthangt. Stuurpen los over. De commentator: een valpartij misschien, of materiaalpech, dat kan ook.

Ik kon me regelmatig druk maken over het feit dat Wuyts en Vannieuwkerke zich tijdens een wedstrijd schuldig maken aan het overdreven ophemelen van Tom Boonen (ook in wedstrijden waar Boonen niet aan de start verschijnt), maar ik verkies toch het deskundige commentaar van Wuyts boven het amateuristisch gekrakeel van de andere zenders.
Daarom amendeer ik vandaag nog m'n eigen voornemen en maak een uitzondering voor wat écht van belang is: de koers. Met het risico dat ik beschuldigd word van selectief kijken.

14:37 Gepost door MM in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |