27-04-10

Dimi

Ik ben net terug van 2 dagen Nijmegen. Niets bijzonder. Ik heb het geluk gehad dat ik gedurende 2 dagen gespaard ben gebleven van elk politiek nieuws uit de heimat, op de reflecties van enkele landgenoten na: de regering is gevallen, we gaan weer naar verkiezingen, ...

Op de terugweg naar huis koos ik bewust voor een compact disc. Geen radio, geen nieuwsflash. Wanneer ik m'n wagen in de garage parkeer, zet ik de cd uit en stem af op Radio 1; klaar voor morgenochtend. Op een werkdag mag Liesbeth me immers vergezellen in de file.

Het valt me danig tegen dat de mening van Dimitri Verhulst de eerste is die ik hoor over het bumpy parcours dat onze politieke leiders op dit ogenblik afleggen. Wat bezielt Radio 1 om telkens weer 's mans mening te vragen bij elke politieke crisis met een communautair tintje? Welke impact heeft de mening van Dimitri Verhulst op de nationale politiek? Is zijn mening over dit onderwerp relevant? Wat bezielt de man om telkens op de uitnodiging van Radio 1 in te gaan? Is het omdat hij een stekje over de taalgrens heeft, dat hij plots de mening van een hele gemeenschap kan vertolken? Is er dan iemand over de taalgrens die wakker ligt van zijn mening? Is er dan iemand langs deze kant van de taalgrens die zit te wachten op de opinie van Verhulst over nationale politiek?

21:14 Gepost door MM in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

gelukkig is er Stijn Meuris nog om tegengas te geven.

Gepost door: LucV | 04-05-10

De commentaren zijn gesloten.